dimecres, 15 de gener del 2014

Butlletí 01-14



LES SANDÀLIES DE SANT FRANCESC

Butlletí de l'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR - BALAGUER
   ANY XIV n. 1, GENER-2014



EL DIA 26 DE GENER A LES 5 DE LA TARDA
TINDRÀ LLOC L’ASSEMBLEA
A LA CAPELLA DE LA MARE DE DÉU, A SANT DOMÈNEC

Germanes i germans : PAU i BÉ!
Al començar un nou any, deixeu-me felicitar-vos a tots, desitjant-vos un any ple de joia i salut.
Un cop més, arriba el moment de preparar el nostre Butlletí mensual i ens tornem a trobar davant el dilema de decidir el tema més adient a tractar, i amb l'agreujant de no saber expressar-nos tan bé com voldríem.
En un intent de transmetre el missatge evangèlic d'una manera més fidel, ens preparem llegint molt i agafant idees d’ací i d'allà, per tal de fer-ho tot més entenedor, aprofitant el saber dels altres per cobrir les nostres mancances. Per això us volem agrair la vostra comprensió.
Aquest cop, creiem que és interessant el fer-vos arribar la part que més ens pot concernir, del que digué el Papa Francesc en la seva homilia, el proppassat 31 de desembre, a les 5 de la tarda, en presidir les primeres vespres de la Solemnitat de Maria Santíssima Mare de Déu, que se celebra l'1 de gener, a la Basílica de Sant Pere:
" L’Apòstol Joan defineix el temps present de manera precisa : Fills meus, som a l'hora darrera. 1 Jn 2,18. Aquesta afirmació (que es llegeix a la Missa del 31 de desembre) significa que amb l'arribada de Déu en la història estem ja en els temps "últims", després dels quals, el pas final serà la segona i definitiva vinguda del Crist.
            Naturalment aquí es parla de la qualitat del temps, no de la quantitat. Amb Jesús ha arribat la "plenitud" del temps, plenitud de significat i plenitud de salvació. I no hi haurà cap més nova revelació, sinó la manifestació plena d’allò que Jesús ja ha revelat.
            En aquest sentit estem en "l'hora darrera", cada moment de la nostra vida és definitiu i cada acció nostra està carregada d'eternitat; de fet, la resposta que donem avui a Déu que ens estima en Jesucrist, incideix en el nostre futur.
         La visió bíblica i cristiana del temps i de la història no és cíclica, sinó lineal: és un camí que porta a un compliment.
         Un any que ha passat, per tant, no ens porta a una realitat que s'acaba sinó a l’acompliment d'una realitat, és un ulterior vers la meta que és davant nostre: una meta d'esperança i una meta de felicitat, perquè trobarem Déu, raó de la nostra esperança i font de la nostra alegria.
         Mentre l'any 2013 arriba a la seva fi, recollim com en un cistell, els dies, les setmanes, els mesos que hem viscut, per tal d'oferir-ho tot al Senyor.
         Y preguntem-nos, amb coratge: Com hem viscut el temps que Ell ens ha donat? L'hem utilitzat sobretot per a nosaltres mateixos, pels nostres interessos, o bé l'hem sabut gastar també pels altres? Quant de temps hem reservat per "estar amb Déu" en l'oració, en el silenci, en l'adoració?...
         ...Aquesta tarda acabem l'any del Senyor 2013 agraint i demanant perdó. Dues coses juntes: agrair i demanar perdó. Agraïm per tots els beneficis que el Senyor ens ha donat, i sobretot per la seva paciència i fidelitat, que es manifesten en la successió dels temps, però molt particularment en la plenitud del temps, quan "Déu envià el seu Fill, nascut d'una dona", Ga 4,4.
         Que la Mare de Déu, en nom de la qual demà iniciarem un nou tram del nostre pelegrinatge terrenal, ens ensenyi a acollir al Déu fet home, perquè cada any, cada mes, cada dia sigui curullat del seu etern Amor. Així sigui.
         En el temps en què ens ha tocat viure, i en el que sembla que ja ho tenim tot, i que ja no necessitem Déu, crec que aquesta reflexió del Papa Francesc invitant-nos a agrair i a demanar perdó al Senyor, és un toc d'atenció per a tots per tal que girant els ulls vers Déu, siguem conscients de la nostra feblesa i amb humilitat preguem amb la confiança de què serem escoltats, ja que Déu és Amor.

El ministre de la fraternitat
           

---------------------------------------------------------
NOTÍCIES DE LA FRATERNITAT
----------------------------------------------------------

         Com ja sabeu, estàvem a l'espera de la confirmació de la data del proper Capítol Electiu i de la corresponent Visita Pastoral i Fraterna. Ja tenim la confirmació verbal de la data, i si Déu vol, serà el proper 23 de febrer.
         En principi, la intenció és de fer-ho dividit en dues parts: una al matí amb la Visita Pastoral i l'altra a la tarda amb el Capítol Electiu.
         No obstant, quan estigui tot preparat ja es donarà la informació oportuna.

------------------------------------------------------
  
         Tot seguit us fem arribar el comunicat enviat per la Ministra de l'OFS de Catalunya, fent-nos saber el canvi de dia de l'Assemblea Anual, i els motius adduïts per a l'esmentat canvi. Esperem que no tingueu cap inconvenient amb el canvi de dates i que els interessats pugueu participar plenament en els actes que s'organitzin.
------------------------------------------------------

 Pau i Bé.
Només comunicar-vos del canvi del dia de l'Assemblea anual de l'OFS de Catalunya. En un principi estava prevista pel diumenge 18 de maig i es canvia al diumenge anterior, l'11 de maig.
El motiu és la canonització del Papa Joan XXIII, terciari franciscà, que tindrà lloc el 27/04/2014.
A Lleida, el cap de setmana del 17-18 de maig, hi haurà una celebració de l'esdeveniment amb la presència del Cardenal Carlos Amigo. El tema és que al convent de Lleida es dedicà el primer altar lateral de tota Espanya, que nosaltres sapiguem, al que en aquells moments era Beat Joan XXIII, terciari franciscà.
Per aquest motiu els terciaris franciscans hi som invitats d'una manera especial i per tant es canvia el dia de l'Assemblea. El dissabte 17 hi haurà una conferència del Cardenal i el diumenge al matí la celebració d'una Missa Solemne d'acció de gràcies.
Quan tinguem més informació dels dos actes, l'Assemblea de l'11 de maig que se celebrarà a Igualada i de l'acte de Lleida us la farem arribar. Pels qui desitgin assistir a Lleida als actes dels dos dies, s'està mirant d'aconseguir allotjament.
Una forta abraçada,
Maria

---------------------------------------------------------------
         Si coneixes algú que estigui interessat en l’obra de sant Francesc, que es posi en contacte amb nosaltres.
         Lleida..............fra Joaquín Recasens............. 973-235640
         Balaguer.........Antonio Garcia.........................973-449213