divendres, 15 de novembre del 2013

Butlletí 06-13

LES SANDÀLIES DE SANT FRANCESC

Butlletí de l'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR - BALAGUER
   ANY X III n. 6, NOVEMBRE-2013


EL DIA 24 NOVEMBRE A LES 5 DE LA TARDA 
TINDRÀ LLOC L’ASSEMBLEA
A LA CAPELLA DE LA MARE DE DÉU, A SANT DOMÈNEC


Germanes i germans : PAU i BÉ!

Com ja sabeu, s'acaba l'Any de la Fe i, tot i córrer el risc d’ésser titllats de pesats, volem insistir en la importància de la fe, de la confiança plena en Déu, i de la integració plena amb el Crist, a través de la seva Església.

La fe és un do, però si no l'acceptem, de res no ens servirà; acceptar-la requereix també un esforç per part nostra, l'esforç d'abandonar-nos a la voluntat del Creador.

Si ho fem així, ens n'adonarem de què no s’hi val a tenir una fe a mida i no comprometre'ns gaire. La fe ens portarà a un compromís, i a una entrega, que és el que ens pot diferenciar d'altres persones no creients.

El Catecisme de l'Església Catòlica ens diu:

144. Obeir (ob-audire) en la fe és sotmetre’s lliurement a la paraula escoltada, perquè la seva veritat és garantida per Déu, que és la mateixa Veritat. Abraham és el model d’aquesta obediència que la Sagrada Escriptura ens proposa. La Mare de Déu n’és la realització més perfecta.

A l'Antic Testament, trobem al que és el primer i gran exemple del que és tenir fe, una fe cega, sense condicions: Abraham, el nostre pare en la fe.

Abraham va creure en el Senyor, i el Senyor li ho comptà com a justícia. Gn 15,6.

En la nova aliança trobem un nou i definitiu model a seguir, Maria, la mare de Jesús.

La Mare de Déu, és el millor que ens ha pogut tocar, ja que gràcies a la seva fe, tots hem rebut el dret de ser fills de Déu. Si Maria no hagués tingut fe, no s'hauria realitzat el misteri de l'Encarnació, i la missió redemptora de Jesús no hauria tingut lloc.

Fixeu-vos en la resposta que dóna Maria a la seva cosina Elisabet amb aquest fragment del conegut “Càntic de Maria”. És preciosa!

La meva ànima magnifica el Senyor,
el meu esperit celebra
Déu que em salva,
perquè ha mirat la petitesa
de la seva serventa.
Des d'ara totes les generacions
em diran benaurada,
perquè el Totpoderós
obra en mi meravelles:
el seu nom és sant,
i l'amor que té
als qui creuen en ell
s'estén de generació en generació.

El ministre de la fraternitat




Santa Isabel, patrona de la gran Família Terciària! Tu que vas passar pel món vessant béns en forma de flors, sense esperar recompensa de ningú, fins al punt de ser anomenada «Misericòrdia crucificada!».

Tu que seguint a sant Francesc i a santa Clara als que vas prendre com a models, et vas negar a tu mateixa per lliurar-te a Crist a través dels més necessitats.

Fes que siguem capaços de donar amor als pobres, als malats i a tothom que ho necessiti per amor a Déu Nostre Senyor. Amén

  --------------------------------------------------
NOTÍCIES DE LA FRATERNITAT
  -------------------------------------------------

El proppassat 18 d'octubre, pujà a la casa del Pare la germana Miracle Rúbies Figuerol. Tot i que residia a Barcelona la major part de l’any, passava llargues temporades entre nosaltres, motiu pel qual era visitada per germans que l'estimaven, tot recordant la seva entrega al Terç Orde. Era sens dubte, la terciària franciscana més gran, amb 100 anys i 83 de Professió, ja que professà l’any 1930.

Un bon exemple per a tots nosaltres. Que Déu Nostre Senyor i el Pare sant Francesc l'acullin amorosament.

-------------------------------------------------

El dia 24, quart diumenge de mes, ens retrobarem per tal de celebrar la nostra Assemblea com tenim per costum, però aquest cop amb motius afegits de joia, com la festa de Crist Rei, la cloenda d'un “Any de la Fe”, que esperem hagi sigut profitós per a molts cristians, i tot celebrant la festa de la nostra patrona santa Isabel, l'admissió a l'Orde d'un nou germà. Com podeu veure, una agenda plena de coses positives.

-------------------------------------------------

Un cop més i com cada any, celebrarem la festa de santa Isabel amb la tradicional benedicció dels panets, que amb tanta cura hauran preparat els germans, per tal de seguir amb aquesta bonica tradició.

---------------------------------------------------

El germà Antoni Baldomà ha demanat ser admès a la professió, i aquest dia serà rebut pel Ministre en nom de tota la Fraternitat, que es gaudeix de tant bona nova.


           --------------------------------------------------------------------

Si coneixes algú que estigui interessat en l’obra de sant Francesc, que es posi en contacte amb nosaltres.
 Lleida..............fra Joaquin Recasens............. 973-235640
 Balaguer..........Antonio  Garcia......................973-449213