dijous, 15 de setembre del 2011

Butlletí 06- 11



LES SANDÀLIES DE SANT FRANCESC
Butlletí de l'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR - BALAGUER
ANY XI n.6, SETEMBRE-2011

EL DIA 25 DE SETEMBRE A LES 6 DE LA TARDA
TINDRÀ LLOC L’ASSEMBLEA
A LA CAPELLA DE LA VERGE A SANT DOMÈNEC


Germanes i germans : PAU i BÉ!
Al discurs que pronuncià Benet XVIè a l’arribada a l’aeroport de Barajas a Madrid per la Jornada Mundial de la Joventut, he trobat una exhortació adreçada als joves, que ens la podem aplicar tots.
Pero yo vuelvo a decir a los jóvenes, con todas las fuerzas de mi corazón: que nada ni nadie os quite la paz; no os avergoncéis del Señor. Él no ha tenido reparo en hacerse uno de nosotros y experimentar nuestras angustias para llevarlas a Dios, y así nos ha salvado. Que nada ni nadie os quite la paz; no os avergoncéis del Señor.
Un missatge encoratjador, valent, que t’interpel·la i t’implica, tinguis l’edat que tinguis.
De res no serveix ser molt complidors dels preceptes de l’Església si no compartim amb els demés la joia del missatge del Crist que tenim la sort d’haver rebut.
Ens hem de sentir orgullosos de ser seguidors del Crist, no ens n’hem d’amagar, escampem-ho per tot arreu, tot i sabent que a alguns no els agrada.
És primordial que ens sentim cristians i que no ens amaguem de ser-ho, ja que com diu l’Evangeli, hem de ser la sal del món.
Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal perd el gust, amb què la tornaran salada? Ja no és bona per a res, sinó per a llençar-la fora i que la gent la trepitgi (Mt 5,13).
Siguem valents i demanem l’ajut del Crist, amb fe i amb confiança plena, perquè com diu Jesús, Ell és la font d’Aigua Viva.
Recordeu el que estava previst per la recollida del «Mannà» durant la travessia del desert pel poble d’Israel?
Moisès també els va dir: Que ningú no en guardi gens per a l’endemà. Amb tot, alguns no van fer cas de Moisès i en guardaren per a l’endemà, però es va omplir de cucs i es va podrir. Moisès s’indignà contra ells (Ex 16,19-20).
Doncs amb l’Aigua Viva que rebem passa el mateix, no la podem retenir egoistament tan sols per a nosaltres ja que llavors fóra com l’aigua que s’estanca i que acaba podrint-se. Recordem el que diu Jesús: ...de franc ho heu rebut, doneu-ho també de franc (Mt 10,8).
Ens hem de convertir en autèntiques fonts de vida i repartir per tot arreu aquesta aigua que mai no s’acabarà, ja que tenim al nostre abast l’autèntica font d’Aigua Viva que és el Crist, que contínuament ens la dóna per tal que puguem donar-la als altres.
Com? Doncs amb les qualitats que a cada un de nosaltres li han estat donades.
Uns amb un cabal gran, de Fe, d’optimisme i d’il·lusió, i altres tan sols amb petites gotes, però utilitzant sempre la nostra vida com a exemple, amb una gran dosi d’amor als altres i amb el convenciment de què l’Esperit Sant actua a través nostre.

El Ministre de la Fraternitat


---------------------------------------------------
NOTÍCIES DE LA FRATERNITAT
-- ------------------------------------------------

El proppassat 28 de juny, ens deixà per anar a la casa del Pare el germà Antoni Bureu, després de 66 anys de pertinença a l’OFS.
Tota una vida! A més, una vida plena d’esperit franciscà que va saber transmetre als demés germans i a tothom que el va conèixer.
També ens deixà la germana Ramona Grau el dia 2 de juliol i tot que no feia tants anys que pertanyia a l’Orde, i que la malaltia l’allunyà del contacte del dia a dia, no per això deixà mai d’ésser una bona franciscana.
Que Déu Nostre Senyor, els aculli a la seva presència en la companyia de sant Francesc i de santa Clara.

----------------------------------------------

Com segurament ja sabeu, el pare Jordi arribà destinat, al convent de sant Antoni de Lleida el 29-07-11. Tots els qui el recordeu amb afecte, el tindreu una mica més a prop. Benvingut P. Jordi!

----------------------------------------------

El dia 6 d’agost, fra Lluís Rocaspana celebrà les noces d’or sacerdotals a l’església de l’antic convent de sant Domènec amb l’assistència de familiars i de nombrosos Terciaris i amics.

----------------------------------------------

Com cada any, l’11 d’agost se celebrà al santuari del Sant Crist el trànsit de santa Clara i que enguany fou més lluït si cal, al comptar amb la presència i participació a la celebració, d’uns quatre-cents joves de diferents països, que feien estada a Balaguer camí de Madrid, per tal de participar en la JMJ (Jornada Mundial de la Joventut).

----------------------------------------------

Queridos Hermanos Terciarios, paz y bien!
El domingo 18 de Septiembre, si Dios quiere, nuestra hermana Marta Alicia Chicop Sactic hará su Profesión Solemne como Hermana Pobre de Santa Clara.
Será en la Misa presidida por el Sr. Obispo Mons. Joan-Enric Vives, a las 6 de la tarde en el Santuario del Santo Cristo.
Nos alegrará contar con vuestra presencia y desde ahora la encomendamos al Señor para que viva santamente la hermosa vocación recibida.
Muchas gracias.
Hermanas Clarisas del Convento Santa Clara de Balaguer

----------------------------------------------

Aquest mes estem també d’enhorabona, ja que el nostre estimat fra Genís, celebra els seus cinquanta anys d’ingrés a l’OFS, el dia 26 de setembre i nosaltres ho volem celebrar amb ell.

Tot i que després ingressà al Primer Orde, on està al servei de tothom a través del seu ministeri de Diaca, no podem oblidar que els seus inicis foren com a Terciari franciscà.
Per molts anys fra Genís!

----------------------------------------------

Si coneixes algú que estigui interessat en l’obra de sant Francesc, que es posi en contacte amb nosaltres.
Lleida..............fra Joaquin Recasens............. 973-235640
Balaguer........Antonio Garcia..........................973-449213