dijous, 15 d’abril del 2010

Butlletí 03- 10

LES SANDÀLIES DE SANT FRANCESC
Butlletí de l'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR - BALAGUER
ANY X n. 3, ABRIL-2010


EL DIA 18 D'ABRIL A LES 6 DE LA TARDA
TINDRÀ LLOC L’ASSEMBLEA
A LA CAPELLA DE LA VERGE A SANT DOMÈNEC


Germanes i germans : PAU i BÉ
Ja som a Pasqua! Crist ha vençut la mort i amb Ell tots nosaltres l’hem vençuda! Al·leluia!

Pel baptisme hem mort i hem estat sepultats amb ell, perquè, així com Crist, per l’acció poderosa del Pare, va ressuscitar d’entre els morts, també nosaltres emprenguem una nova vida. (Rom 6, 4)

Us heu parat a pensar en tots els exemples d’amor que ens deixà el Crist?
A l’Evangeli de sant Joan en trobem un de molt clar en el que fa referència al camí a seguir: ...s’aixecà de taula, es tragué el mantell i se cenyí una tovallola; després va tirar aigua en un gibrell i començà a rentar els peus dels deixebles i a eixugar-los amb la tovallola que duia cenyida. Després de rentar-los els peus, es va posar el mantell i s’assegué a taula altra vegada. Llavors els digué:
—¿Enteneu això que us he fet? Vosaltres em dieu «Mestre» i «Senyor», i feu bé de dir-ho, perquè ho sóc. Si, doncs, jo, que sóc el Mestre i el Senyor, us he rentat els peus, també vosaltres us els heu de rentar els uns als altres. Us he donat exemple perquè, tal com jo us ho he fet, ho feu també vosaltres. Us ho ben asseguro: el criat no és més important que el seu amo, ni l’enviat més important que el qui l’envia. Ara que heu entès tot això, feliços de vosaltres si ho poseu en pràctica! (Jn 13, 4-5.12-17)
És molt fort veure al Mestre agenollat davant els seus deixebles rentant-los els peus. No diríeu que és humiliant? Docs sí, si ens ho mirem amb cor egoista que és com acostumem a fer-ho, sí, ja que nosaltres som més llestos, més rics, més bons i si més no, més guapos. No ens podem rebaixar tan!
Doncs ens equivoquem! El Senyor no vol els orgullosos, sinó els humils. Ja a l’Antic Testament trobem escrits que ens en parlen, com per exemple: El Senyor és excels, però es mira els humils, mentre que coneix els altius de lluny estant. (Sl 138, 6).
Si Jesús és el nostre Mestre, l’hem tenir com exemple i amb el rentapeus ens assenyala el camí per on ens ha de venir el Regne de Déu. No és un camí de luxes, diners i poder, sinó d’amor, entrega i servei als altres.
És un camí que ens costa molt de seguir i que segurament ningú de nosaltres no arribarà mai a fer amb l’esperit amb què el va recórrer el nostre pare sant Francesc, però no obstant, ens hi hem d’esforçar i donar-nos cada dia més als germans, començant pels que tenim més a prop.
El camí que el Mestre ens ensenya, és un camí obert a tothom qui creu en Ell, com podem veure en la meravellosa pregària de Jesús, la vigília de la seva passió i que ens arriba gràcies a sant Joan; després de pregar pels seus deixebles, la pregària de Jesús s’estén a tot el mon...No prego només per ells, sinó també pels qui creuran en mi gràcies a la seva paraula.(Jn 17, 20)

El Ministre de la Fraternitat
-----------------------------------------------------------
NOTÍCIES DE LA FRATERNITAT
----------------------------------------------- -------------
Encara que no sigui una notícia pròpiament dita de la nostra Fraternitat, us en fem esment per la vinculació de fra Josep Corneli amb Balaguer, Lleida i Berga.
Transcrivim un correu electrònic que ens va fer arribar el Guardià del convent de Sant Antoni a Barcelona:

TRASPÀS DE FRA JOSEP CORNELI MORENO RAMBLA: Novament en aquest mes de març ens ha visitat la Mort Corporal, Nostra Germana. El dimecres, dia 24, de març del 2010, a dos quarts de deu de la nit va morir Fra Josep- CORNELI- Moreno Rambla. Tenia 87 anys d’edat i en feia 61 que havia fet la Professió Religiosa franciscana. El seu itinerari seràfic passa pels convents de La Bisbal; Balaguer; Lleida; Crist Rei; Berga i Sant Antoni de Barcelona. Ha servit els germans de la Província com a Almoiner; Cuiner; Sastre; Infermer: Hortolà... Frare enamorat de La Mare de Déu i del P. Sant Francesc. Sempre donava consells espirituals. Deixa moltes llibretes escrites a mà, amb pensaments que ell anava recollint i copiant dels libres que llegia i meditava. Visitava també les Germanes Clarisses i sempre que hi anava, a Reus, Torroella, Fortià etc ...els parlava de coses de Déu.

En l’Eucaristia del dia 18 l’encomanarem al Pare a fi que el tingui al seu costat, amb els altres germans que l’han precedit.
______________________________________________

Com que ja tornem a tenir l’horari d’estiu, tornem a l’hora de sempre per l’assembla: A les 6 de la tarda. Recordeu-ho!

Tal i com ja us hem anat informant, aquest mes d’abril tindrem Capítol Electiu i ho tornem a recordar perquè es puguin presentar les candidatures a ocupar els càrrecs de Ministre,Vice-Ministre, Secretari, Tresorer, Mestre de Formació i les vocalies o oficis que es creguin necessaris.

Us recordem que per motius d’agendes, l’Assemblea se celebrarà «el tercer diumenge, dia18», en lloc del quart com tenim per costum.

És molt important que assistim a l’Assemblea, ja que d’ella en sortirà el Consell que ens acompanyarà durant els propers 3 anys; cal que tots ens encomanem a l’Esperit Sant, per tal que ens il·lumini i puguem tenir un Consell que, a més de vetllar pel bon funcionament de la nostra Fraternitat, s’apliqui en el nostre procés de formació franciscana i per tant cristiana.

El Consell sortint, agraeix a tots els germans el recolzament i l’ajuda rebuts i us demana de tot cor que ajudeu en tot el que pugueu els germans que surtin escollits per al proper trienni, per tal que la seva tasca sigui profitosa per a la Fraternitat i per tant per tothom qui pugui necessitar dels franciscans.


Si coneixes algú que estigui interessat en l’obra de sant Francesc, que es posi en contacte amb nosaltres.
Lleida..............fra Joaquim Recasens........... 973-235640
Balaguer..........Antonio Garcia......................973-449213
Berga...............fra Jordi Grau........................93-8210235