dimecres, 15 d’abril del 2009

Butlletí 04- 09

LES SANDÀLIES DE SANT FRANCESC
Butlletí de l'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR - BALAGUER
ANY IX n. 4, ABRIL-2009

Germanes i germans: PAU i BÉ

CRIST HA RESSUSCITAT! AL•LELUIA! ALEGREM-NOS-EN EN CRIST!

Després d'un temps de preparació i recolliment interior durant la Quaresma, un cop més hem passat del sofriment i l'angoixa del Dijous i Divendres Sants a l'esclat de joia que és per a tots nosaltres la resurrecció de Crist, el Fill de Déu, que amb la seva resurrecció ens fa ressuscitar en Ell.
De debò, Crist ha mort per tots, a fi que, els qui viuen, ja no visquin tancats en el seu egoisme, sinó oberts a Aquell que morí i tornà a la vida per ells. ( 2Co 5,15 )
El Sant Pare Benet XVI ens volgué fer un “regal” a tots els cristians quan es compleixen 2000 anys del naixement de l'apòstol: “l' Any de Sant Pau”.
Aquest any, en que celebrem l' Any de Sant Pau, tenim una oportunitat fantàstica per a conèixer, estudiar i aprofundir en la riquesa del testimoni i de les ensenyances de l'apòstol viatger; un jueu exemplar, perseguidor dels cristians, a qui el mateix Crist se li apareix i li fa veure que al perseguir als cristians el persegueix a Ell mateix.
San Pau, l'apòstol dels gentils, s'identificà tant amb el Mestre que fou capaç d'arribar a dir: Ja no soc jo qui viu. Es Crist qui viu en mi.(Gal 2,20)
Podem aprendre tant de san Pau! Ens fóra molt profitós llegir els Fets dels Apòstols, els viatges, les cartes als cristians de Colosses, Corint, Efes, Filips, Galàcia, Romans, Tessalònica i les anomenades “Cartes Pastorals” adreçades a Timoteu i a Titus; així com contemplar un Pau perseguidor, apòstol, missioner i empresonat.
El Ministre de la Fraternitat
____________________________________
____________________________________

Els que vàreu assistir a l'Assemblea del proppassat mes de març recordareu que el nostre pare assistent va recomanar que fóra bo de llegir la primera Admonició de sant Francesc.
Es dóna per suposat que tots els terciaris tenen els escrits de sant Francesc al seu abast, però per si de cas algú no en disposés, a continuació transcrivim la primera Admonició per tal que tots ens n'assabentem i d'aquesta manera seguim també coneixent una mica més l'obra de sant Francesc.

ADMONICIONS
1.El cos del Senyor
Diu el Senyor Jesús als seus deixebles: Jo sóc el camí, la veritat i la vida. Ningú no ve al Pare sinó per mi. Si em coneixíeu, coneixeríeu també el meu Pare; però des d'ara el coneixereu i l'heu vist. Li diu Felip: Senyor, mostreu-nos el Pare, i ja en tenim prou. Li diu Jesús: Tant de temps que sóc amb vosaltres, no m'heu conegut? Felip, qui em veu, veu també el meu Pare (Jn. 14,6-9).El Pare habita una llum inaccessible ( 1 Tm 6,16) i Déu és esperit ( Jn.4,24) i Déu, ningú no l'ha vist mai (Jn 1,18). Per tant, no es pot veure sinó en l'Esperit, ja que és l'Esperit qui dóna vida, però la carn no porta cap profit (Jn 6, 64). Però ni el Fill, en tant que és igual al Pare, no és vist per ningú d'una altra manera que el Pare, d'una altra manera que l'Esperit Sant.
Per això tots els qui han vist el Senyor Jesucrist segons la humanitat i no l'han vist i no han cregut, segons l'esperit i la divinitat, que Ell és el veritable Fill de Déu, són condemnats. Així també, ara, tots els qui veuen el sagrament del cos de Crist que es consagra a l'altar per les mans del sacerdot, amb les paraules del Senyor, en forma de pa i de vi, i no veuen ni creuen, segons l'esperit i la divinitat, que és de veritat el cos santíssim i la sang de nostre Senyor Jesucrist, són condemnats: l'Altíssim mateix ho testifica, quan diu: Aquest és el meu cos i la meva sang del Nou Testament que serà vessada per una multitud (14, 22-24) ; i Qui menja la meva carn i beu la meva sang té la vida eterna (Jn 6, 55). Ara bé, l'esperit del Senyor, que habita en els seus fidels, és qui rep el cos santíssim i la sang del Senyor. Tots els altres, que no participen d'aquest esperit i gosen rebre'l, mengen i beuen llur condemnació ( 1Co 11, 29).
Així, fills dels homes, fins quan tindreu un cor feixuc? (Sl 4, 3). Per què no coneixeu la veritat i creieu en el Fill de Déu?. Mireu-vos-el humiliant-se cada dia tal com quan vingué del seu tron reial (Sv 18, 15) al si de la Verge; cada dia ve a nosaltres Ell mateix, en aparença humil; cada dia davalla del si del Pare sobre l'altar a les mans del sacerdot. I, tal com aparegué en carn veritable als sants apòstols, així ara se'ns mostra en el pa sagrat. I, tal com ells amb els ulls corporals solament en veien la carn, però, contemplant-lo amb els ulls espirituals, creien que era Déu mateix; així mateix nosaltres, en veure el pa i el vi amb els ulls corporals, vegem i creguem fermament que són el seu cos santíssim i la seva sang viva i veritable. I tal és la manera de com el Senyor és sempre amb nosaltres, com diu Ell mateix: Heus ací que jo sóc amb vosaltres fins a la fi del món (Veg. Mt 28, 20)

____________________________________
____________________________________

Seguim publicant la Regla i ho fem amb el Capítol III, punt 22

22

La fraternitat local s’ha d’erigir canònicament,
i així és com esdevé la primera cèl·lula de tot l’Orde
i un signe visible de l’Església,
que és una comunitat d’amor.
La fraternitat ha de ser el lloc privilegiat
per desenvolupar el sentit eclesial i la vocació franciscana,
i ha d’animar, al mateix temps,
la vida apostòlica dels seus membres.


———————————————————————-
NOTÍCIES DE LA FRATERNITAT
———————————————————————-

Durant l'assemblea del proppassat 22 de març, l'eucaristia es va oferir pels germans difunts Josep Torrades Fàbregues, Josep Mª Puig Salse i pel pare de la Ministra Provincial, Robert Cambray Davi.
Que el Senyor els tingui amb Ell!

_________________________________

Si coneixes algú que estigui interessat en l’obra de sant Francesc, que es posi en contacte amb nosaltres:
Lleida..............fra Joaquim Recasens............973-235640
Balaguer.........Antonio Garcia........................973-449213
Berga..............fra Jordi Grau...........................93-8210235