diumenge, 15 de febrer del 2009

Butlletí 02- 2009


LES SANDÀLIES DE SANT FRANCESC
Butlletí de l'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR - BALAGUER
ANY IX n. 2, FEBRER-2009

EL DIA 15 DE FEBRER A LES 5 DE LA TARDA
TINDRÀ LLOC L'ASSEMBLEA
A LA CAPELLA DE LA VERGE, A SANT DOMÈNEC

Germanes i germans: PAU i BÉ

Encara que a l'apartat de notícies de la fraternitat en tornarem a fer esment, no puc deixar de fer-vos partícips de la gran alegria que vaig sentir en veure créixer la nostra fraternitat amb la professió de tres noves germanes. És d'aquelles coses que no saps com explicar-les però que t'omplen, que en certa manera et fan feliç.
Amb la professió, no s'acaba el camí, no han arribat a la meta, ans al contrari, ara comença una nova vida més rica, més fructífera i més plena, que hauran de portar a bon fi amb l'ajut de tots.
Com ja sabem ara és el nostre deure com a germans que som, d'ajudar-les i d'ajudar-nos a nosaltres mateixos en un creixement franciscà i, per tant, cristià. Com ho farem? Si més no, amb el nostre viure de cada dia; esforçant-nos en repartir al nostre entorn, pau, concòrdia, avinença...
Des d'aquest butlletí i dintre de les nostres limitacions, intentarem també col·laborar a difondre entre tots els germans el que és i el que representa, o ha de representar, l'OFS per a nosaltres.


QUE ÉS L'OFS?

Com vam dir el mes passat, intentarem donar unes petites pinzellades sobre el que és i el que representa pertànyer a l'Orde Franciscà Seglar.
Ho anirem fent a petites dosis per tal de no cansar ni avorrir amb una explicació molt profunda i extensa, però no per això seran buides de contingut franciscà.
Començarem dient que l'Orde Franciscà Seglar, té el seu origen al segle XIII, amb els Germans Penitents: dones i homes que volien seguir l'exemple de Francesc, però que no volien o no podien (perquè ja estaven casats) ser frares (1er.Orde) o monges (2n. Orde). Per això s'unien en el que seria el Tercer Orde Franciscà .
Com podem copsar, avui dia és tant important com en aquell temps de viure l'Evangeli a l'estil de sant Francesc, ja que estem vivint uns temps de descreença molt acusada en amplis sectors de la societat. És per això que els franciscans de qualsevol dels tres Ordes, hem de donar exemple amb la nostra forma de vida.
Encara que seglars, no per això estem en un nivell inferior ni menys important que les altres dos Ordes. Si dic això no és perquè ens vanagloriem de la nostra importància, sinó més aviat perquè puguem valorar més el que vol dir ser membre de la família franciscana a traves del Tercer Orde. Som tres rames del mateix arbre; hem de donar, doncs, el mateix fruit i això no s'aconsegueix sense esforç i voluntat.
Tres rames del mateix arbre, tres germans de la mateixa família.

Repassem els punts 1 i 2 de la Regla i veurem amb quina claredat ens ho indica:
1
Entre les famílies espirituals
suscitades per l’Esperit Sant en l’Església,
la franciscana aplega tots aquells membres del Poble de Déu,
laics, religiosos i sacerdots,
que se senten cridats a seguir Crist,
rere les petjades de Sant Francesc d’Assís.

De formes i maneres diferents,
però en recíproca comunió vital,
tots intenten fer present en la vida i en la missió de l’Església
el carisma de sant Francesc, el pare de tots.

2
En el si d’aquesta família,
ocupa el seu lloc peculiar l’Orde Franciscà Seglar,
el qual es configura com una unió orgànica
de les fraternitats catòliques, esteses arreu del món
i obertes a tota mena de fidels,
en les quals els germans i les germanes,
impulsats per l’Esperit a atènyer la perfecció de la caritat
en el seu estat secular,
es comprometen, per la Professió, a viure l’Evangeli
a l’estil de sant Francesc,
amb l’ajut d’aquesta Regla confirmada per l’Església.

Hem de viure seguint l'exemple de sant Francesc, i això és més difícil però alhora més engrescador ja que ens porta a viure amb més deler la vida evangèlica amb el que comporta de minoritat, entrega i d'amor pels altres


El ministre de la Fraternitat



____________________________________
____________________________________



Comencem avui el Capítol III de la Regla que tracta de LA VIDA EN FRATERNITAT i ho fem amb el punt numero 20

20
l'Orde Franciscà Seglar
s'articula en fraternitats a nivells diferents:
local, regional, nacional i internacional.
Cadascuna d'elles té la pròpia personalitat moral dins l'Església.
Aquestes fraternitats de diferent nivell
es coordinen i s'uneixen entre elles
segons les normes d'aquesta Regla i de les Constitucions.

-----------------------------------------------
NOTÍCIES DE LA FRATERNITAT
----------------------------------------------

La fraternitat no podia començar l'any millor, ja que el dia 25 de gener acompanyats per nombrosos germans de la nostra fraternitat i per les germanes Ministra i Tresorera de la fraternitat de Lleida que ens donaren el seu escalf, durant l'Eucaristia van professar tres noves germanes: Francisca Boladeres Sorribes, Magda Margineda Reig i Maria Reche Chacón. Des d'ací les felicitem i ens felicitem.

Durant aquest mes de febrer, se celebrara el Capítol Electiu pel Consell de l'OFS de Catalunya; ja se us n'informarà en propers butlletins de com ha anat tot plegat.

Aprofitant que el dia 11 de febrer celebrem la festivitat de la Mare de Déu de Lourdes que és especialment invocada pels malalts i a més en tot el món se celebra el DIA DEL MALALT, us volem demanar tot i que ho feu sempre, que aquest dia pregueu amb més fe i intensitat per tots els qui pateixen per causa de la malaltia i molt especialment pels germans terciaris. Si algú pot, assistir-hi, en la missa de les 8:30 al Miracle, es tindrà un record especial i una pregària ben sincera per tots els malalts de la Parròquia.

El dia de la propera assemblea, tornarem a insistir que ens hem d'asseure als primers bancs de la capella per tal d'estar més propers a l'altar i de poder participar més de la celebració de tota la missa.


Recordeu que per motius d'agenda del nostre P. Assistent, l'assemblea d'aquest mes de febrer se celebrarà el tercer diumenge dia 15 a les 5 de la tarde.
____________________________

Si coneixes algú que estigui interessat en l’obra de sant Francesc, que es posi en contacte amb nosaltres:
Lleida..............fra Joaquim Recasens............973-235640
Balaguer.........Antonio Garcia........................973-449213
Berga..............fra Jordi Grau...........................93-8210235