dissabte, 15 d’octubre del 2011

Butlletí 07- 11



LES SANDÀLIES DE SANT FRANCESC
Butlletí de l'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR - BALAGUER
ANY XI n.7, OTUBRE-2011

EL DIA 29 D'OCTUBRE DE LES 10 A LES 13 HORES
TINDRÀ LLOC LA JORNADA DE FORMACIÓ
A LA CAPELLA DE LA VERGE A SANT DOMÈNEC


Germanes i germans : PAU i BÉ!
Tal com ja es va comentar durant l’Assemblea del mes de setembre, us confirmem que la jornada de formació que es ve fent un cop en cada Fraternitat, ens correspon a la nostra i tindrà lloc el proper dissabte, 29 d’octubre.
El recés el dirigirà fra Josep Manuel Vallejo.
Acollida 10:00h, inici a les 10:30 i acabarem a les 13:00h.
A les jornades de formació, hi assisteixen germans de diferents Fraternitats, sobretot quan les fan a Barcelona o rodalies; esperem que al ser més lluny, no s'espantin i vinguin també a Balaguer.
El fet de ser lluny de tot arreu, de no tenir frares i de ser una fraternitat d’edat avançada, ens fa anar tancant sobre nosaltres mateixos amb el que això representa de desànim i d’empobriment espiritual.
Per tal de créixer en el coneixement i en el convenciment ple, de què no tan sols som la Fraternitat de Balaguer,sinó que formem part de tot un Orde estès arreu del món, els germans han de copsar que no estan sols, que formen part d’alguna cosa molt més gran i que tots, uns i altres, formem una gran Fraternitat i ens necessitem mútuament.
Per aquest motiu us vull demanar que no us quedeu a casa i vingueu tots els que pugueu, ja que és molt important que ens anem formant i que ens relacionem amb germans d’altres Fraternitats per tal de veure com creixen en altres llocs.
Hem vist la quantitat de joves que es reuniren amb motiu de la JMJ a Madrid i això és també una mica l’exemple del què els ha passat a molts joves. S’han adonat de què no estan sols i de què no són d’un altre planeta, sinó ben bé d’aquí i amb ganes de viure i de passar-ho bé com qualsevol , amb una alegria sana.

El Ministre de la Fraternitat


---------------------------------------------------
NOTÍCIES DE LA FRATERNITAT
-- ------------------------------------------------

El proppassat 28 de juny, ens deixà per anar a la casa del Pare el germà Antoni Bureu, després de 66 anys de pertinença a l’OFS. Tota una vida! A més, una vida plena d’esperit franciscà que va saber transmetre als demés germans i a tothom que el va conèixer.
També ens deixà la germana Ramona Grau el dia 2 de juliol i, tot i que no feia tants anys que pertanyia a l’Orde, i que la malaltia l’allunyà del contacte del dia a dia, no per això deixà mai d’ésser una bona franciscana.
Els dies 24 i 26 del proppassat setembre, la germana Mort ens visità de nou en dues ocasions, per endur-se'n al costat del Pare les germanes Concepció Mateu i Ramona Pla.
Són quatre els germans que ens han deixat; demanem-li al Pare, que els aculli amb amor, i amb sant Francesc, amb santa Clara, santa Isabel i sant Lluís, puguin gaudir del goig etern.

--------------------------------------------

El proppassat 18 de setembre tingué lloc la Professió Solemne com a Germana Pobra de Santa Clara, de sor Marta Alícia Chicop Sactic, al Santuari del Sant Crist, acollida per la mare Maria Massana, Abadessa d’Olot, en una bonica cerimònia que presidí el Bisbe de la Diòcesi, Mons. Joan-Enric Vives, i a la que també assistiren alguns preveres, fra Ramon Domènec, els franciscans de la Creu Blanca, nombrosos Terciaris i molts balaguerins que volgueren acompanyar a sor Marta Alícia.
No sé si ho sabeu, però sor Marta Alícia té arrels en l’OFS, ja que el seu avi, Arturo Chicop, fou qui fundà la Fraternitat al seu poble, Santiago Sacatepéquez, (Guatemala).

--------------------------------------

El proppassat dia 3 d’octubre, un nombrós grup de germans ens desplaçàrem al convent de sant Antoni, a Lleida, per tal de participar en la celebració del Trànsit del nostre pare sant Francesc, acompanyant els germans de la Fraternitat de Lleida.
Fou una cerimònia intima, que ens arribà al cor i que ens deixà ganes de tornar-la a viure.
Després ens reunírem per compartir un ressopó amb què ens van obsequiar els frares i germans de l’OFS. Una bona manera de confraternitzar i de conèixer més els altres.
L’endemà dia 4, diada de sant Francesc, celebràrem l’Eucaristia a l’església de sant Domènec a les 7 de la tarda. L’Eucaristia fou celebrada per mossèn Joan Pujol, el nou Rector de Balaguer, que acabava de prendre possessió el dia 2, acompanyat per mossèn Pau Vidal, i mossèn Jordi Profitós que dirigí els cants.
Em sap greu de dir-ho però vaig trobar a faltar alguns germans dels que físicament són prou vàlids per anar per tot arreu; algú em digué que potser no estava prou anunciat, però jo crec que per un franciscà no és excusa suficient. No podem oblidar tant fàcilment el dia del nostre fundador.
-------------------------------------------

El nostre Pare Assistent, fra Joaquin, ha estat nomenat Assistent a nivell de tot Catalunya en substitució de fra Francesc Linares que ha estat destinat a Cartagena (Múrcia). A tots dos, els desitgem que la nova tasca que els ha estat encomanada, la portin a terme amb encert i amb il·lusió.
Per sort, el P. Joaquin ens seguirà acompanyant com Assistent de la nostra Fraternitat.

----------------------------------------------

Com estava previst, el proppassat dissabte 8 d’octubre, se celebrà el XXVè Capítol Ordinari, al convent de la Mare de Déu de Pompeia, a Barcelona, al què assistí el Ministre de la Fraternitat, acompanyat per la germana Tresorera i al què també s’hi afegí el P. Joaquin com Assistent que és de la nostra Fraternitat i de la de Lleida, que estava representada per les germanes Pilar i Maria, Ministra i Tresorera respectivament.
Després de celebrar l’Eucaristia, es reuní pròpiament el Consell en una sala annexa, on es tractaren diversos temes que afecten el nostre Orde i us en fem un petit resum, perquè conegueu una mica més el funcionament dels Consells.
S’informà sobre mitjans de comunicació i web, estat de comptes, butlletí, i a més, un grup de la Jofra, (joventut franciscana), explicà la seva experiència en la trobada internacional de Jofra durant les JMJ a Madrid.
La data de la propera Assemblea quedà fixada pel tercer diumenge de maig del 2012, dia 19, i l’encarregada de preparar-la, és la Fraternitat de l’Ajuda.
El tradicional Romiatge a Montserrat, tindrà lloc el tercer diumenge de juny, dia 17-06-2012 i l’encarregada de la seva preparació és la Fraternitat de Pompeia.
Per la formació, es proposaren les següents dates i llocs: 29 d’octubre, a Balaguer, 3 de desembre al Convent de la Mare de Déu de Pompeia a Barcelona, pendent de confirmació de la data del 14 de gener, a Sabadell, 11 de febrer a Granollers, 10 de març a Bertran (Barcelona), i el 14 d’abril al convent de les germanes Clarisses de Vilobí d’Onyar (Girona).
El proper 17 de març se celebrarà Capítol Electiu per a elegir el Consell de zona de Catalunya.

----------------------------------------------

Si coneixes algú que estigui interessat en l’obra de sant Francesc, que es posi en contacte amb nosaltres.
Lleida..............fra Joaquin Recasens............. 973-235640
Balaguer........Antonio Garcia..........................973-449213