diumenge, 15 de maig del 2011

Butlletí 04- 11

LES SANDÀLIES DE SANT FRANCESC
Butlletí de l'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR - BALAGUER
ANY XI n.4 , MAIG-2011

EL DIA 22 DE MAIG A LES 4 DE LA TARDA
TINDRÀ LLOC L’ASSEMBLEA
A LA CAPELLA DE LA VERGE A SANT DOMÈNEC


Germanes i germans : PAU i BÉ!
El tema d’avui l’anomenarem: «Els laics en l’Església»
Aquest mes de maig l’Església beatifica el Papa Joan Pau II.
El recordarem, llegint un tros de l’Encíclica (Christifideles laici), que tot i que fa ja 23 anys que la publicà, (el 30 de desembre de 1988), festa de la Sagrada Família, penso que té la mateixa actualitat com si fos escrita avui.
Ho posarem en castellà, tal com l’hem llegit, per tal que alguns germans que tenen dificultat amb el català en puguin treure el major profit d’un escrit tant profund.
En razón de la común dignidad bautismal, el fiel laico es corresponsable, junto con los ministros ordenados y con los religiosos y las religiosas, de la misión de la Iglesia. Ya Pío XII decía: «Los fieles, y más precisamente los laicos, se encuentran en la línea más avanzada de la vida de la Iglesia; por ellos la Iglesia es el principio vital de la sociedad humana. Por tanto ellos, ellos especialmente, deben tener conciencia, cada vez más clara, no sólo de pertenecer a la Iglesia, sino de ser la Iglesia...; los fieles laicos, precisamente por ser miembros de la Iglesia, tienen la vocación y misión de ser anunciadores del Evangelio... son llamados por Dios para contribuir, desde dentro, a modo de fermento, a la santificación del mundo mediante el ejercicio de sus propias tareas... de este modo, el «mundo» se convierte en el ámbito y el medio de la vocación cristiana de los fieles laicos...
La nostra fraternitat és formada majoritàriament per germans d’edat avançada, però...
Como dice el salmista: «Todavía en la vejez darán frutos, serán frescos y lozanos, para anunciar lo recto que es Yahvéh» (Sal 92, 15-16). Repito lo que dije durante la celebración del Jubileo de los Ancianos: «La entrada en la tercera edad ha de considerarse como un privilegio; y no sólo porque no todos tienen la suerte de alcanzar esta meta, sino también y sobre todo porque éste es el período de las posibilidades concretas de volver a considerar mejor el pasado, de conocer y de vivir más profundamente el misterio pascual, de convertirse en ejemplo en la Iglesia para todo el Pueblo de Dios (...) El fiel laico «no puede jamás cerrarse sobre sí mismo, aislándose espiritualmente de la comunidad; sino que debe vivir en un continuo intercambio con los demás, con un vivo sentido de fraternidad, en el gozo de una igual dignidad y en el empeño por hacer fructificar, junto con los demás, el inmenso tesoro recibido en herencia.
No ens podem quedar creuats de braços quan queda tant per fer en un món tant descregut com el d’avui i el Senyor ens crida a tots i cada un de nosaltres a què segons els dons que ens ha donat sortim a evangelitzar de nou amb la paraula i sobretot amb el nostre exemple.
Encara podem fer i molt, si creiem veritablement en la crida que l’Esperit Sant ens fa a cada un de nosaltres i tot i ser grans, sabem dir «sí», com ho digué la Verge Maria.

El Ministre de la Fraternitat
Mes de maig, Mes de Maria, fem una ...

PREGÀRIA A LA MARE DE DÉU DEL MIRACLE

Santíssima Verge Maria, Mare de Jesucrist i Mare nostra.

Sobirana reina de Cels i Terra, que sota el títol gloriós i consolador del Miracle,

sou l’Advocada i Patrona de la ciutat de Balaguer i de tots els vostres fidels.

Mostreu que sou la nostra Mare i la Reina amorosa del vostre poble.

Assoliu-nos un gran amor a Jesús i un afecte filial a Vós.

Consoleu les nostres tristeses, ajudeu-nos en les necessitats i treballs

i doneu-nos la perseverança final en l’amor a Déu i als nostres germans.

Feu que busquem sobretot el Regne de Déu i sa justícia ara, i en la glòria del vostre Fill Jesús. Amén.



---------------------------------------------------
NOTÍCIES DE LA FRATERNITAT
-- ------------------------------------------------


El proppassat dia 18 de març, festa de sant Salvador d’Horta, se celebrà la diada de la vocació franciscana. Les germanes Clarisses van preparar una petita celebració a la que assistiren també el P. Mariano Martín, Guardià del convent de Lleida, el P. Francesc Gamissans, fra Gerardo Sarapura, els franciscans de la Creu Blanca del Castell del Remei i alguns germans de la nostra Fraternitat. Els tres Ordes reunits per pregar per les vocacions. Molt bonic i molt necessari.
——————————————————————
El dissabte 14 de maig a les 18 h., tindrà lloc la Professió temporal de sor Diana al Santuari del Sant Crist.
Tots els germans hi som convidats a recolzar-la amb la nostra presència i sobretot amb la nostra pregària.).
——————————————————————
Assemblea de l’OFS de Catalunya (Tarragona, 21 de maig).
9:30 – Acollida, a l’Església de sant Antoni (caputxins).
10:15 – Eucaristia presidida pel Sr. Arquebisbe, Mons. Jaume Pujol Balcells.
11:15 – Exposició sobre «diferents carismes de l’Església», pel Sr. Arquebisbe.
12:30 – « El carisma franciscà» per Carles Llompart i «com el vivim en els nostres temps», per Marc Alòs, Imma Colomer i Sussi Curniellas. Després de les exposicions hi haurà torn de precs i preguntes.
14:00 – Dinar i després visita per la Tarraco romana.
—————————————————————
Jornada de formació
El Mestre de Formació de Catalunya, el germà Javi Conejo, vindrà el proper dia 22, per tal que tinguem una jornada de formació diferent i més enriquidora, per la nostra Fraternitat.
Ens reunirem a les 11 del matí a la capella de la Verge a sant Domènec on tindrem la primera part de la jornada de formació.
A les 2 de la tarda, dinarem plegats; (cal avisar amb temps).
L’Assemblea tindrà lloc a les 4 de la tarda, per tal que el germà Javi pugui marxar cap a Granollers sense fer massa tard.
——————————————————————
El tradicional Romiatge a Montserrat tindrà lloc el dia 19 de Juny.
Els interessats en anar a Tarragona i a Montserrat, que ho diguin com més aviat millor per mirar de si es pot fer autocar o no, ja que si no som prou nombrosos, no es farà.

--------------------------------------------------------------

Si coneixes algú que estigui interessat en l’obra de sant Francesc, que es posi en contacte amb nosaltres.
Lleida..............fra Joaquin Recasens............. 973-235640
Balaguer..........Antonio Garcia.......................973-449213
Berga...............fra Jordi Grau........................93-8210235