dilluns, 15 de novembre del 2010

Butlletí 07- 10

LES SANDÀLIES DE SANT FRANCESC
Butlletí de l'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR - BALAGUER
ANY X n. 7, NOVEMBRE-2010


EL DIA 28 DE NOVEMBRE A LES 5 DE LA TARDA TINDRÀ LLOC L’ASSEMBLEA A LA CAPELLA DE LA VERGE A SANT DOMÈNEC


Germanes i germans : PAU i BÉ
Com ja sabeu, durant l’últim Capítol Electiu del proppassat 17 d’octubre, em designàreu de nou pel servei a la fraternitat, amb l’Ofici de Ministre. Des d’aquí, us demano la màxima col·laboració possible per tal que amb l’ajuda del pare sant Francesc i sobretot de Déu Nostre Senyor, puguem entre tots tirar endavant la nostra Fraternitat.
Durant l’Assemblea del proper dia 28 de novembre i tot celebrant la festa de santa Isabel, tindrem el goig de rebre la petició d’admissió a l’Orde de 5 noves germanes.
En motiu d’aquest ingrés, vull fer algunes petites reflexions sobre què demanen i a què es comprometen. Això va també adreçat a tots els germans, com a recordatori de la petició que un dia van fer.
En primer lloc, hem de saber que la vocació és una crida que requereix una resposta lliure i responsable.
No es tracta d’inscriure’ns en un club o associació més o menys agradable o bonica, sinó que és una cosa més seriosa que tot això.
És molt seriós, perquè la font de tota vocació és el mateix Jesús ja que la crida al seguiment és sempre una iniciativa d’ell.
Ho trobem en diferents llocs de la Bíblia i aquí en posem uns petits exemples:
Però Déu em va escollir des de les entranyes de la mare i em va cridar per la seva gràcia. Quan a ell li semblà bé, em va revelar el seu Fill (Ga 1,15-16).
Jesús pujà a la muntanya, va cridar els qui va voler, i ells anaren cap a Jesús ( Mc 3,13). És a dir, nosaltres, a qui ell ha cridat no tan sols d’entre els jueus, sinó també d’entre els pagans.( Rm 9).
De tal manera, que després el mateix Jesús ens dirà: No m’heu escollit vosaltres a mi; sóc jo qui us he escollit a vosaltres i us he confiat la missió d’anar pertot arreu i donar fruit, i un fruit que duri per sempre.(Jn 15,16).
Potser algú dirà, és que jo vull ser franciscà perquè m’agrada molt aquest sant, o per la seva minoritat, etc. etc. Doncs molt bé, endavant, però pensem que tot i que volem seguir les petjades de sant Francesc i això per si sol ja és prou important, no hem d’oblidar mai, que el motiu últim de la vocació al seguiment, és sempre Jesús.
Si realment volem que la nostra vocació tiri endavant i sigui profitosa per a nosaltres i per als altres hem de buscar l’ajut de l’Esperit Sant en la pregària contínua. No ens cansem mai de pregar i de demanar i se’ns concedirà.
La viuda que realment ha quedat sola, té posada l’esperança en Déu i persevera nit i dia en les pregàries i oracions. (1 Tm 5,5)


El Ministre de la Fraternitat


---------------------------------------------------
NOTÍCIES DE LA FRATERNITAT
-- ------------------------------------------------
El proppassat dia 4 d’octubre, celebràvem la festa del nostre pare sant Francesc amb una missa a l’església de sant Domènec, oficiada pel Rector de la Parròquia, acompanyat pel Vicari. Des d’aquí volem agrair-los el gran interès en que tot sortís bé amb una missa cantada, amb organista i amb una homilia dedicada a sant Francesc, que semblava que fos preparada per un «fraret».
Tot i ser en horari fora de l’habitual, les 7 de la tarda, a més dels germans terciaris, assistiren a l’eucaristia força feligresos habituals a les misses parroquials.
A les ofrenes, diferents germans presentaren un naixement recordant que sant Francesc fou el primer pessebrista, un cordó franciscà, com a símbol d’unió de tota la família franciscana, una branca d’olivera com a símbol de pau, una tau representant a la Fraternitat de Balaguer i el pa i el vi com a signe de la més gran entrega que Jesús ens va fer: «es donà a si mateix».
Fou una cerimònia molt viscuda per tots i esperem que el proper any sigui igual o millor, si Déu vol.
----------------------------------------------------------------
El proppassat 16 d’octubre, el Ministre de la Fraternitat i les germanes Vice-ministra i Secretària es desplaçaren a Barcelona per tal d’assistir al ( XXIVè ) Capítol Ordinari que se celebrà al convent de la Mare de Déu de Pompeia a les 9:30 del matí. De tot plegat, ja en tindreu informació en la propera Assemblea.
----------------------------------------------------------------
Com estava previst, el proppassat 17 d’octubre se celebrà Capítol Electiu coincidint amb l’Assemblea mensual.
El Capítol fou presidit per la Ministra de Catalunya, la germana Maria Cambray i la Visita Fraterna pel Pare Francesc Linares.
A les 11 del matí ens reunírem a la capella de la Verge els germans que pogueren, amb la Ministra i amb l’Assistent Provincial, acompanyats pel nostre Assistent, el pare Joaquín.
Allà es pogué parlar amb ells de l’estat de la nostra Fraternitat en general, així com de propostes de futur.
Cap allà a les 2 ens desplaçàrem a un restaurant proper i compartírem un dinar de germanor.
A les 4 ens tornàrem a reunir a la capella de la Verge, per tal de celebrar el Capítol Electiu dins la nostra habitual Assemblea.
Després de l’Eucaristia es procedí a l’elecció dels nous càrrecs del Consell local i, acabades les votacions, el Consell quedà constituït així:
Ministre: Antonio Garcia Toledo
Vice-ministre: Rosario Bocanegra Fernández
Mestre de Formació: Ramona Solé Portell
Secretari: Ramona Solé Portell
Tresorer: Magda Llovet Baiget
Vocalia de Relació amb els malalts: Montserrat Puig Fontelles
Vocalia d’assistència al Consell: Enriqueta Roca Atmetlla
-----------------------------------------------------------------
De nou som al novembre i com cada any, aquest mes celebrarem la festa de la nostra patrona, santa Isabel. Demanem la vostra col·laboració per tal de preparar-ho tot.
Durant la celebració de la diada de santa Isabel, oferirem el nostre recolzament i la nostra estima, a quatre germanes que aquest any celebren els seus 25 anys de Professió.
També tindrem un agraïment especial per tots els germans que fa molts anys que van professar, especialment per a tres que ja en fa més de 60: un de 66, un altre de 65 i una germana de 62, tot agraint-los l’exemple que ens han donat, de fidelitat a l’esperit de Francesc. Són molts anys i creiem que s’hauria de celebrar cada any, tot donant gràcies a Déu.
----------------------------------------------------------------
La Fraternitat de Balaguer vol transmetre el seu condol als germans de la Fraternitat de Berga, en assabentar-nos durant el Capítol Ordinari, de la mort de la seva Ministra, fet corroborat després pel P. Jordi.
La germana ministra es deia ENCARNACIÓ COROMINAS COCHARRERA: va morir el dia 9 de juliol a l’edat de 84 anys després d’una llarga infermetat.- Certament que la trobarem a faltar i molt, perquè era una dona amb molta cultura, un gran esperit franciscà i feia la feina de molt bona gana; segur que està allí on els seus mèrits l’han portat i els estols dels sants estaran ben contents de tenir una animeta així al Regne del Cel.- fra. Jordi Grau

--------------------------------------------------------------

Si coneixes algú que estigui interessat en l’obra de sant Francesc, que es posi en contacte amb nosaltres.
Lleida..............fra Joaquim Recasens........... 973-235640
Balaguer..........Antonio Garcia......................973-449213
Berga...............fra Jordi Grau.........................93-8210235