divendres, 15 d’octubre del 2010

Butlletí 06- 10

LES SANDÀLIES DE SANT FRANCESC
Butlletí de l'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR - BALAGUER
ANY X n. 6, OCTUBRE-2010


EL DIA 17 D' OCTUBRE A LES 4 DE LA TARDA TINDRÀ LLOC L’ASSEMBLEA A LA CAPELLA DE LA VERGE A SANT DOMÈNEC


Germanes i germans : PAU i BÉ
En l’homilia del proppassat dia 26 de setembre, el nostre pare assistent va fer referència a passar de l’Evangeli a la vida i de la vida a l’Evangeli. (Capítol II de la Regla, punt 4).
Ens tornem a trobar davant el dubte de si fem tot el que caldria, per tal d’aconseguir que tothom conegui Jesús i la resposta no és massa difícil de trobar si parem esment en el que diu la nostra pròpia Regla.
Jo avui voldria reprendre l’expressió, per tal d’aprofundir en el tema i fer arribar a tots els germans que puguin llegir aquest modest escrit unes petites reflexions sobre el que representa per a mi passar de l’Evangeli a la vida i de la vida a l’Evangeli.
Per començar, us diria que el veritable anunci de l’Evangeli és a través del testimoni que donem amb la nostra manera de fer i actuar durant la nostra vida. Hem de saber inserir-nos en la societat, vivint com a cristians; sense amagar-nos, ni avergonyir-nos.
El primer anunci de la fe s’ha de fer amb la vida, amb les obres.
No hi ha cap arbre bo que doni fruits dolents ni cap arbre dolent que doni fruits bons. Cada arbre es coneix pel seu fruit. (Lluc 6,43-44)
El mateix sant Francesc en la regla no butllada (1R 17,3),diu: «que tots els frares , però, prediquin amb les obres».
Primer hem de donar testimoni de vida i després, per donar raó del «que» vivim i el «per què» ho vivim així, podrem anunciar l’Evangeli.
Passem amb ganes de l’Evangeli a la vida i de la vida a l’Evangeli i no ens deixem portar per un proselitisme de paraules buides; actuem amb naturalitat i amb el bon exemple de la nostra vida: «un bon comportament i una bona actitud en el nostre dia a dia, és anunci d’una bona nova». I no patim, Déu Nostre Senyor farà la resta.

El Ministre de la Fraternitat


El dia 4 d’octubre, se celebra el dia de sant Francesc i des d’aquí volem felicitar a tots els franciscans i molt especialment als que porten el seu nom.

Ho fem, transcrivint l’Admonició 27.

On hi ha caritat i saviesa
allà no hi ha por ni ignorància.
On hi ha paciència i humilitat,
allà no hi ha ira ni torbació.
On hi ha pobresa amb alegria,
allà no hi ha cobdícia ni avarícia.
On hi ha assossec i meditació,
allà no hi ha neguit ni vagància.
On hi ha temor del Senyor a custodiar el seu atri allà l’enemic no pot tenir lloc per entrar-hi. On hi ha misericòrdia i discerniment,
allà no hi ha superficialitat ni enduriment.

Sant Francesc d’Assís

TROBADA INTERNACIONAL PER LA PAU
Per recollir el testimoni de la històrica trobada d’Assís que Joan Pau II va convocar el 27 d’octubre del 1986, la Comunitat de Sant Egidi ha promogut els darrers 25 anys- cada any des del 1987- les Trobades Internacionals de Pregària per la Pau, que s’han celebrat en diverses ciutats europees i mediterrànies.
Aquest any, la Trobada Internacional per la Pau « Família de Déu, família dels pobles» se celebra a Barcelona els dies 3, 4 i 5 d’octubre del 2010.
Enguany assistiran a Barcelona unes 500 personalitats, líders de les grans religions mundials, persones del món de la cultura i de la política, així com alguns caps d’estat. La trobada comptarà amb la participació de milers de persones d’Espanya i de tota Europa, entre elles , molts joves.
Alguns dels països que seran presents en la trobada seran: el Líban, França, Israel, Indonèsia, Iraq, Paquistà, Qatar, Portugal, Grècia, Egipte, Romania, Rússia, Aràbia Saudita, Costa d’Ivori, Estats Units i Noruega.
Degut a que no ens podrem afegir físicament a l’esdeveniment, ens hi podem afegir amb l’esperit des de casa nostra i ho podríem fer amb aquesta bonica pregària que tot i que no l’escrigué sant Francesc, segurament no li hauria importat signar-la ja que en si mateixa porta inclosa la filosofia de vida del sant.

Senyor, fes de mi un instrument de la teva pau!
Que on hi hagi odi, hi posi amor.
On hi hagi ofensa, hi posi perdó.
On hi hagi discòrdia, hi posi la unió,
on hi hagi error hi posi la veritat
On hi hagi dubte, hi posi fe.
On hi hagi desesperació, hi posi la llum.
On hi hagi tristesa, hi posi la joia.
O mestre, fes que jo vulgui més aviat consolar
que no pas ser consolat;
Comprendre, més que no pas ser comprès;
Estimar, més que no pas ser estimat.
Perquè és donant-nos que obtenim,
És oblidant-nos que ens trobem,
És perdonant que som perdonats,
És morint que ressuscitem a la vida eterna!


---------------------------------------------------
NOTÍCIES DE LA FRATERNITAT
-- ------------------------------------------------

Com ja sabeu, el Capítol Electiu se celebrarà el tercer diumenge d’aquest mes d’octubre, dia17.
Està previst, que a les 11 del matí ens reunim a la capella de la Verge a sant Domènec, per tal de fer unes pregàries i tot seguit ens reunirem amb la germana Ministra de Catalunya i amb el P. Assistent que realitza la Visita Fraterna, per tal de copsar la vida de la nostra Fraternitat així com per a poder parlar amb ells de forma espontània i lliure.
A les 2, els germans que s’hagin apuntat, ens trobarem en un dinar de germanor en un restaurant que ja es notificarà.
A les 4 de la tarda, tindrà lloc l’Assemblea al lloc de costum i es procedirà a l’elecció del nou Consell.

El Consell de l’Ofs de Catalunya convoca el proper Capítol Ordinari (XXIVè) del nostre orde que se celebrarà el proper dissabte dia 16 d’octubre al convent de la Mare de Déu de Pompeia a les 9‘30 del matí.

Aquest mes celebrem la festivitat de sant Francesc i nosaltres com a Terciaris que som ens hem d’alegrar de poder-ho celebrar un any més.
L’Eucaristia se celebrarà a les 7 de la tarda, com és habitual, a l’església de sant Domènec a l’antic convent franciscà.

L’Eucaristia del proppassat 26 de setembre s’aplicà pel germà Josep Guarne Macià que se n'anà a la casa del Pare el dia 5 de setembre. Que Déu Nostre Senyor, l’aculli amb benevolència.
--------------------------------------------------------------

Si coneixes algú que estigui interessat en l’obra de sant Francesc, que es posi en contacte amb nosaltres.
Lleida..............fra Joaquim Recasens........... 973-235640
Balaguer..........Antonio Garcia......................973-449213
Berga...............fra Jordi Grau.........................93-8210235