diumenge, 15 de desembre del 2013

Butlletí 07-13

LES SANDÀLIES DE SANT FRANCESC

Butlletí de l'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR - BALAGUER
   ANY X III n. 7, DESEMBRE-2013
 
EL DIA 22 DE DESEMBRE A LES 5 DE LA TARDA
TINDRÀ LLOC L’ASSEMBLEA
A LA CAPELLA DE LA MARE DE DÉU, A SANT DOMÈNEC
Germanes i germans : PAU i BÉ!
S'acosta el Nadal, i amb l'Advent, l'Església ens invita a preparar-nos per al naixement del Salvador.
Tots sabem més o menys el que és el Nadal: ens retrobem amb la família, regals, festa, etc. Ah! Alguns, encara es recorden de què Jesús va néixer...
És bastant trist quan penses que per a molts el Nadal tan sols és un motiu per fer vacances.
I per nosaltres, què representa el Nadal?
Descobrim que Déu és present en el tendre cos del Nen Jesús?

Per si algú no ho sap, farem un petit recordatori de com es va començar a celebrar el Nadal del Senyor: al principi, l'any litúrgic no començava amb l'Advent i el Nadal, sinó que començava amb la resurrecció del Crist i per això la festa més antiga de l'Església no és el Nadal, sinó la Pasqua; la resurrecció de Crist és la base del cristianisme.
Tot i que Hipòlit de Roma cap a l'any 204 ja va afirmar que Jesús va néixer el 25 de desembre, no va ser fins al segle IV que la festa de Nadal quedà establerta.
Gràcies a sant Francesc d'Assís, que estava enamorat del Déu fet home, durant l'edat mitjana es desenvolupà una espiritualitat intensa en torn al Nadal. Sant Francesc, per damunt de les altres solemnitats, celebrava amb inefable sol·licitud el naixement del Nen Jesús, i d'aquesta devoció tan marcada al misteri de l'Encarnació, en sortí la celebració del Nadal a Greccio, predecessora dels nostres pessebres.
Per mitjà de sant Francesc, els cristians ens hem reforçat en la fe de què per Nadal, Déu ha trencat les barreres i en aquest Nen Jesús, Déu s’ha fet proper a cadascun de nosaltres.

El misteri del Nadal, ès element decisiu en l’existència cristiana ja que ens marca el camí a seguir: Si no acollim Jesús amb cor de nen, no podrem entrar al Regne dels cels. «Us ho asseguro: si no torneu a ser com els infants, no entrareu pas al Regne del cel» (Mt 18,3).

Demanem al Pare la humilitat necessària, perquè com sant Francesc a Greccio, pugem, en el Nen, reconèixer el Senyor.
El ministre de la fraternitat
 
---------------------------------------------------------
NOTÍCIES DE LA FRATERNITAT
----------------------------------------------------------
La festa de santa Isabel va caure en el tercer diumenge, i es prestava a poder ser celebrada amb més solemnitat, però com que la nostra Assemblea sempre se celebra el quart diumenge, uns quants germans dels qui tenim més mobilitat ens vam aplegar al convent de sant Antoni, dels franciscans a Lleida, per tal de celebrar-la al costat dels germans de la fraternitat lleidatana.
No podem dir pas, que l’església fos plena de gom a gom, però s'hi arreplegà un bon nombre de fidels.
Després de l'Eucaristia, en una sala annexa, ens reunírem una bona estona per tal de compartir un diàleg molt amè entre tots i una mica de berenar; tot plegat, molt bonic.
------------------------------------------------------
Tal i com es va informar durant l'anterior Assemblea, com que l'any proppassat la nostra aportació va ser de vint euros per any i per germà, ens trobem que de la part que s'envia a Barcelona ens van faltar cent euros ja que a les demés fraternitats, tothom n'aporta vint-i-cinc; per tant, hem enviat els cent euros que faltaven amb els primers que hem recollit d'aquest any.
Com sabeu, els diners que s'envien fora, serveixen per pagar els butlletins que ens arriben a nivell nacional, desplaçaments, lloguers, llum, aigua etc. I a més per a compartir amb fraternitats que estan pitjor que nosaltres.
Tots sabem que les coses no van prou bé i que els diners cada cop son més escassos, però pensem que si som veritables germans, ens hem d'ajudar els uns als altres dintre de les nostres possibilitats.
-------------------------------------------------
Tot i que ens retrobarem el proper dia 22 a la nostra Assemblea, volem desitjar-vos a tots, i molt especialment als que per motius de salut o d'edat avançada no ens podreu acompanyar, una feliç i joiosa festa del Nadal de Nostre Senyor, i que l'Any Nou sigui ple de joia i d'esperança.
----------------------------------------------------
El proppassat 22 de novembre, ens deixà per anar a la casa del Pare, la germana Rosario Peñafiel Carreño als 95 anys. Que al cel sigui!
 
-----------------------------------------------------


El proppassat 24 de novembre, tot celebrant la festa de la nostra patrona, santa Isabel, tingué lloc la Professió del germà Antonio Baldomà Molins.
La Professió del nou germà fou seguida amb il·lusió per tots els germans presents i amb la joia de ser el primer cop, que, com digué el nostre P. Assistent, hi érem presents els tres Ordes Franciscans, ja que ens acompanyaren també quatre germanes clarisses del convent de Santa Clara, del Sant Crist de Balaguer.
Després de la tradicional benedicció i repartiment dels panets de santa Isabel, ens trobàrem a l'antiga biblioteca del convent on vam compartir un petit refrigeri aportat per diferents germans.

---------------------------------------------------------------
Si coneixes algú que estigui interessat en l’obra de sant Francesc, que es posi en contacte amb nosaltres.
Lleida..............fra Joaquín Recasens............. 973-235640
Balaguer.........Antonio Garcia.........................973-449213