diumenge, 15 de setembre del 2013

Butlletí 04-13

LES SANDÀLIES DE SANT FRANCESC

Butlletí de l'ORDE FRANCISCÀ SEGLAR - BALAGUER
   ANY X III n. 4, SETEMBRE-2013

EL DIA 22 DE SETEMBRE  A LES 6 DE LA TARDA 
TINDRÀ LLOC L’ASSEMBLEA
A LA CAPELLA DE LA MARE DE DÉU A SANT DOMÈNEC

Germanes i germans : PAU i BÉ

Com ja sabeu i per motius que s'escapen del nostre control, els darrers mesos no ha pogut sortir el nostre butlletí. Amb el començament del nou curs torna a sortir i si Déu vol, tornarem a estar en contacte per tal d’assabentar-nos del dia a dia de la nostra Fraternitat.



Tot esperant que el nou curs ens sigui profitós, ens encomanem al Senyor en aquest «Any de la Fe»; una bona manera de fer-ho és amb aquesta bellíssima pregària de sant Francesc:

Déu altíssim i gloriós!
Il·lumineu les tenebres del meu cor
i doneu-me una fe recta,
una esperança certa
i una caritat perfecta;
seny i coneixement, oh Senyor!,
per tal que jo acompleixi
el vostre sant i veritable manament.


Tot celebrant «l'any de la fe» ens hem trobat amb un fet inusual, com ha estat la renúncia d'un gran Papa, Benet XVI, i l'elecció del nou Papa, Francesc.
Acollim amb il·lusió al nou Pontífex, sense oblidar el seu antecessor amb el que tenim un deute moral.
No sé si heu llegit l'Encíclica LUMEN FIDEI (La llum de la Fe) escrita pel Papa Benet XVI i acabada per l'actual Papa Francesc. Crec que si teniu l'oportunitat de llegir-la us agradarà.
Com exemple us en poso un petit fragment per tal que en feu un tastet i us animeu a llegir-ne més:

La fe ens obre el camí i acompanya les nostres passes a través de la història. Per això, si volem entendre que és la fe, hem de narrar el seu recorregut, el camí dels homes creients, el testimoni dels quals trobem en primer lloc en l’Antic Testament.

En ell, Abraham, el nostre pare en la fe, ocupa un lloc destacat.

En sa vida succeeix quelcom desconcertant: Déu li dirigeix la Paraula, es revela com un Déu que parla i el crida pel seu nom. La fe està vinculada a l’escolta. Abraham no veu Déu, però escolta la seva veu. D’aquesta manera la fe adquireix un caràcter personal. Aquí Déu no es manifesta com el Déu d'un lloc, ni tampoc apareix vinculat a un temps sagrat determinat, sinó com el Déu d'una persona, el Déu d'Abraham, Isaac i Jacob, capaç d'entrar en contacte amb l'home i establir una aliança amb ell. La fe és la resposta a una Paraula que interpel·la personalment, a un Tu que ens crida pel nostre nom.


El ministre de la fraternitat     

  --------------------------------------------------
NOTÍCIES DE LA FRATERNITAT
  -------------------------------------------------

El proppassat 08-07-13, ens deixà per anar a la casa del Pare, la germana Alejandra Rialp del Olmo. Que al cel sigui!

 -------------------------------------------

El proppassat 10 d’agost uns quants germans ens vam aplegar a la Parròquia a les 6 de la tarda, per tal de retrobar-nos després de tants dies de no reunir-nos. Desprès de posar en comú les nostres experiències estivals i de parlar de temes a tractar durant el proper curs, en una sala gentilment cedida per l’ocasió pel Sr. Rector de la Parròquia, anàrem tots plegats a fer una estona de pregària davant del Santíssim, acabant poc després amb un berenar preparat pels mateixos germans.
Aprofitem per donar les gràcies a Mn. Joan per l’amabilitat que demostrà envers els germans franciscans, i per la seva presència i acompanyament durant tota l’estona. 

El dia 11, festa de santa Clara, ens retrobàrem al santuari del Sant Crist per tal de celebrar «el Trànsit» de santa Clara. Un cop més, l’església era plena per assistir a l’Eucaristia i al posterior acte sacramental representant la dormició de santa Clara. 
------------------------------------------- 

Us fem arribar l’escrit de convocatòria pel proper Capítol ordinari, per si algú està interessat en assistir-hi.

Benvolgudes i benvolguts,
Pau i Bé a tots i a totes.
Des del Consell de l’OFS de Catalunya, us convoquem al Capítol ordinari que tindrà lloc el proper dia 28 de setembre a la seu de Pompeia.
Com ja sabeu de sempre, els convocats són els ministres i assistents de les fraternitats locals però animem a assistir-hi i a participar-hi tots els germans i germanes, recordant-vos que es tracta d’una convocatòria oberta. Dir-vos també que els/les ministres que no hi puguin assistir han de delegar, per escrit, el seu vot. 
L’ordre del dia encara no està definit però fonamentalment es tractarà, com els anys anteriors, de decidir entre tots les activitats a realitzar en aquest proper curs.

Fraternalment,
Xavier Vallvé                                                Maria Cambray
Secretari de l’OFS-Catalunya                       Ministra

 --------------------------------------------------------------------

Si coneixes algú que estigui interessat en l’obra de sant Francesc, que es posi en contacte amb nosaltres.
 Lleida..............fra Joaquin Recasens............. 973-235640
 Balaguer..........Antonio  Garcia......................973-449213